Povestea lui Eugen Ciolacu: De la specialist în mediu la Software Developer la Amdaris

De la specialist în mediu la Software Developer este doar un pas sau un click distanță. Acest lucru ne-o demonstrează și Eugen Ciolacu. În prezent, el lucrează în calitate de Associate Software Developer în cadrul companiei Amdaris.

Eu am activat mulți ani în domeniul protecției mediului și științei de mediu, 12 ani mai corect. Eu, de fapt, am vrut să fac programare încă din copilărie dar mă rog, chestia asta se întâmpla în anii 90 și atunci era o altă situație economică și socială în țară. Nu am putut atunci să ajuns să fac studii în IT. Între timp, eu mi-am îndrăgit profesia mea de specialist în mediu. Totuși, ceva stătea și te „mânca” acolo. Băi, trebuie să încerci, trebuie să încerci, trebuie să încerci. Mi-am spus: Uite dacă nu încerc acum, eu aveam atunci 35 de ani, pe urmă o să fie târziu”, a declarat Eugen.

Primii paşi i-a făcut când a mers la facultate la Institutul pentru Dezvoltare Continuă, la ore de seară. „După care, am mai urmat un an de curs la Step IT Academy. Pentru început mi s-a părut foarte lights, era simplu. La un moment dat însă, lucrurile au început să se complice, și da am avut momente când eram pe punctul să abandonez chestia asta chiar de vreo 2 ori”, mărturiseşte Eugen.

După ce a urmat partea teoretică, au venit şi primele oferte de locuri de muncă.

Primul meu job l-am ocupat în 2018 după vreo câteva încercări eșuate. Și am lucrat aproximativ 2 ani în domeniul dezvoltării jocurilor până în vara lui 2020 când, am dat de programul de internship la Amdaris și m-am gândit să fac o mică reorientare spre dezvoltarea de Soft Enterprise sau Web Aplicații. După ce am absolvit programul de internship am primit o ofertă foarte bună și în felul acesta am ajuns la Amdaris. Eu fac suport pentru 2 proiecte existente deja, care sunt făcute aici la Amdaris. Suportul asta înseamnă că mai adaugi ceva lucruri noi pe care le vrea clientul sau repari niște bug-uri care au apărut între timp”, a declarat Eugen Ciolacu.

”Totuși, nu atât talentul este important în IT, cât mai mult perseverența, să lucrezi zilnic, să depui mult efort”, concluzionează Eugen.

Citeşte şi: Vrei să faci IT? Îţi recomandăm Universitatea Tehnică a Moldovei, lider în domeniul Educației IT din ţară