Universitatea Tehnică a Moldovei, lider în domeniul Educației IT din ţară

Există mii de tineri care se gândesc la o carieră în IT, dar nu ştiu unde să meargă pentru a studia. Şi dacă este vorba de domeniul TIC, atunci cea mai indicată „şcoală” este Universitatea Tehnică a Moldovei. Rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan ne face prezentarea instituție care a devenit, fără îndoială, lider în domeniul Educației IT din țară.

Universitatea Tehnică a Moldovei este unica instituţie de învăţământ superior tehnic, acreditată de stat, în Republica Moldova. De la fondarea sa în 1964 şi până în prezent, universitatea a pregătit peste 78 de mii de ingineri şi economişti. La UTM, studiile sunt organizate la 9 facultăţi.

Noi avem două facultăţi: Facultatea Calculatoare, Informatică, Microelectronică şi Facultatea Electronică şi Telecomunicaţii. Vedem unele programe chiar sunt supra-solicitate. Este un domeniu care, în ultimii 5 ani, vede o creştere extraordinară pe partea interesului manifestat. Noi în mod constant modernizăm conţinutul cursurilor aprobăm diverse activităţi extra-academice ca să completăm programele de studii cu noi cunoştinţe, tehnologii emergente, a declarat rectorul UTM, Viorel Bostan.

De altfel, rata de angajabilitate a absolvenţilor Universității Tehnice a Moldovei este una extrem de mare, susține rectorul UTM, care vorbește și despre perspectivele extraordinare oferite în epoca revoluţiei digitale în care trăim.

Avem deja câteva programe, ca de exemplu: Masterat IT pentru Afaceri. E dedicat celor care vin dindomeniul non-IT, dar care vor să obțină cunoştinţe fundamentale în IT. Ne gândim la programe multi-disciplinare cum ar fi Powertech, Agrotech, Fintech. Ne gândim, de asemenea, şi la cursuri de formare continuă. Cursuri suplimentare pentru cei care doresc să urmeze cursuri de scurtă durată şi să obţină cunoştinţe de bază fie, de exemplu, în ceea ce priveşte ştiinţa datelor, fie în coding – programări, astfel încât să facă faţă cerinţelor formulate de piaţa muncii, susține Viorel Bostan.

Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre universitățile din Republica Moldova, conform ultimului raport publicat de Ranking Web of Universities (Webometrics) la data de 27 ianuarie 2021. Topul analizează peste 31 000 de universități din întreaga lume.

Acest lucru ne face să nu ne oprim, să nu stăm locului, să ne dezvoltăm în mod constant fiindcă mulţi îşi pun mari speranţe în activitatea noastră şi, de asemenea, formulează şi cerinţe mai mari faţă de noi – noi fiind consideraţi lideri în domeniul educaţiei IT, a conchis rectorul Universității Tehnice a Moldovei.