Colegiul UTM lansează 8 programe noi. Cel mai mare accent se pune pe studiile IT

Colegiul UTM vine cu o nouă propunere pentru anul de studii 2022-2023 deschizând 8 programe noi, care sunt: Calculatoare, Administrarea Aplicaţiilor Web, Reţele de Calculatoare, Programare şi Analiza Produselor de Program, Tehnologii şi Reţele de Telecomunicaţii, Diagnosticarea Tehnică a Transportului Auto, Tehnologia Alimentației Publice şi Traficul Auto.

De ce Colegiul UTM lansează aceste 8 programe noi? Din motivul că UTM deţine aceste programe şi este cea mai bună din domeniu în Republica Moldova. Colegiul Universității Tehnice are o experiență foarte mare și anul acesta împlinește 45 de ani, fiind succesorul mai multor instituții de învățământ, iar prima a fost lansată Școala Profesională Nr.75 la 1 septembrie 1977 având 480 de abiturienți„, ne spune Radu Melnic, directorul Colegiului Universităţii Tehnice a Moldovei.

Profesorii care predau în cadrul Universităţii vor face lecţii şi cu elevii din cadrul Colegiului. Mai mult, orele se vor desfăşura în cele mai moderne săli de curs din cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei. Tinerii se vor putea recrea şi în zonele de relaxare amenajate confortabil pentru ei. Totuşi, cel mai mare avantaj îl constituie condiţiile de studii şi laboratoarele în care se vor ţine lecţiile.

„Elevii din cadrul programului “Diagnosticarea Tehnică a Transportului Auto” vor avea posibilitatea pe viu, pe maşini reale să înveţe dezmembrarea şi asamblarea elementelor pe automobil. În cadrul programului “Traficul Auto” elevii vor învăța mai multe discipline legate de logistică, proiectarea drumurilor, dreptul vamal, economie şi altele. Elevii de la programul de studii “Tehnologia Alimentației Publice” vor avea posibilitatea de a obține cele mai bune abilităţi practice şi competenţe profesionale utilizând cele mai performante utilaje din domeniu. Iar elevii programelor existente, în premieră, anul acesta în cadrul FABLAB vor putea practica la maşinile de comandă numerică laser, freză prelucrarea lemnului cu 3 axe şi la freza cu prelucrarea metalului pe 4 axe”, menţionează directorul Colegiului UTM.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ încurajează tinerii să opteze pentru studiile la Colegiul UTM.

În perioada de până a lansa aceste programe de studii, noi avem deja circa 16 contracte cu mai multe companii din domeniu care sunt interesați începând cu anul 2 să-i preia la practică. La finele studiilor, elevii Colegiului Universităţii Tehnice a Moldovei vor putea să se angajeze în orice companie de top din Republica Moldova„, a conchis Radu Melnic.

Detalii despre admiterea la Colegiul UTM puteti accesa pe site-ul instituţiei de învăţământ: www.colegiu.utm.md

Citeşte şi: Vrei să faci IT? Îţi recomandăm Universitatea Tehnică a Moldovei, lider în domeniul Educației IT din ţară