Site-ul career.ict.md, dezvoltat cu suportul Optim Project

Mesajul Elenei Tkhlashidze, Deputy Team Leader, OPTIM Project despre relansarea site-ului career.ict.md.

Pentru proiectul nostru este foarte important viitorul Moldovei și a tinerilor care își aleg o profesie. Noi credem că pentru tineretul de astăzi, spre deosebire de generația noastră, este foarte important să fie liberi, iar o profesie în domeniul TIC îți oferă exact acest lucru. Este vorba de libertatea de a alege, de mișcare, de exprimare, și chiar libertatea interioară. Lucrând în domeniul TIC te poți afla în orice colț al lumii, iar aptitudinile și cunoștințele tale nimeni nu ți le poate lua. Tot de ce ai nevoie este calculatorul tău, cunoștințele tale și ai lumea la picioare. Tocmai de aceea noi sunt bucuroși că putem „planta o semință” în dezvoltarea acestei industrii în Moldova, precum și la nivel global.

Suntem foarte bucuroși că am contribuit la acest portal unde poți afla cum să începi o carieră în sectorul IT. Eu aș dori chiar în acest minut să încurajez tinerii care nu știu ce este o carieră în domeniul TIC, să intre pe site, să vadă și să-și înceapă calea. Totul este posibil! Aceasta este profesia viitorului și dacă priviți spre viitor atunci trebuie să începeți cu alegerea carierei care este orientată spre viitor. Vă doresc succes!

Portalul www.career.ict.md are scopul exclusiv să promoveze cariera în domeniu TIC. Platforma înglobează o serie de competențe solicitate în industria TIC și oferă informații exhaustive din acest domeniu. Accesând site-ul, utilizatorii vor identifica posibilităţi de dezvoltare şi recalificare, cerințe de nivel de intrare în sectorul TIC, precum și oportunități de învățare continuă și autoperfecționare, dar și răspunsuri la întrebări comune pentru cei care vor să-și inițieze o carieră în domeniul TIC. O altă funcționalitate a platformei este că aceasta reprezintă și un hub de anunțuri de joburi vacante și internshipuri valabile oferite de companiile care sunt membre ATIC (Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC).

***

Reportajul face parte din campania de promovare a platformei career.ict.md, creată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC prin intermediul OPTIM Project cu suportul financiar oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare SDC.