Povești de succes de la echipa Simpals

MARIA LEONOVA, CPO 999: Eu fac parte din echipa Simpals deja al cincilea an. În prezent, ocup funcția de CPO. Am în gestiune o echipă de 70 de oameni și ne ocupăm de câteva produse ale companiei, nu doar de 999.md, dar și altele care le avem. Simpals este una dintre puținele companii din Moldova care creează produse. Asta înseamnă că noi aici gândim produsul, îl creăm și îl oferim pieței locale. Sunt niște produse IT „made in Moldova”.

ANDREI CĂLĂRĂȘANU, Backend Team-lead: Lucrez la Simpals deja de 8 ani și am funcția de Backend Team-lead. Lucrăm la dezvoltarea site-urilor ca point.md, știri.md, 999.md, map.md, play.md. Eu am o echipă de backend și împreună creăm aplicații. E fain să lucrezi la Simpals, avem o echipă bună și nu ducem lipsă de proiecte. Am parte de un salariu competitiv, de cele mai noi tehnologii și mari perspective de creștere profesională.

ROMAN ȘTIRBU, CEO: Compania Simpals a fost fondată în 2001. Noi suntem IT Product Company. Noi creăm produse. Noi am pornit pe partea asta de la 3 oameni și am ajuns la 200. La cifra de afaceri evident noi am crescut foarte mult, dar urmează să crească și mai mult. Noi avem acum un proiect minimum internațional care poate doar, timp de un an, să crească cifra de afaceri de două sau de trei ori a companiei integral. Cheia succesului – eu cred că cel mai important este echipa. Cum nu ai porni de la 2-3 oameni, mai departe oricum fără echipă nu mergi foarte departe. Creșterea echipei, investițiile în echipă, cunoștințele, lucrul în echipă e cel mai important. Noi avem o diversitate foarte mare, multe sunt produse non-IT, dar sunt bazate pe bază de IT. De exemplu, evenimente sportive, Chișinău International Marathon. Avem IT proiecte ca 999.md, point.md, știri.md. Pe lângă asta noi am avut și studio de animație, facem 2D Grafică și VR pentru domeniul de animație. Dacă să vorbim despre clienții noștri, sunt și din segmentul B2B, avem și în domeniul vânzare de publicitate, avem și B2G, la nivel de proiecte guvernamentale, avem și în B2C adică cu end user. Să creăm așa produse ca oamenii să spună: uite, produsul dat este folosit și făcut în Moldova. Noi deja avem planuri mai ambițioase și noi am dori să fim pe plan internațional, la fel de cunoscuți, poate nu la nivel de denumire Simpals, cât produsele create de către noi, care să fie asociate cu Moldova. Și un lucru care am dori ca să fie un produs unicorn din Moldova, și anume ca produs IT. Noi vrem să facem așa ca Moldova să fie cunoscută ca și Estonia cu produsele proprii.

Joburile vacante oferite de compania Simpals pot fi găsite AICI