Descoperă echipa de succes a companiei BackstageIT

DORINA COCIUG, Project Manager & Team Lead (Packaly): Eu am fost un copil norocos să cresc având un calculator în casă, ceea ce mi-a dat posibilitatea să explorez la maxim mult mai devreme acest dispozitiv și acest domeniu. Încă din clasa a 10-a eram convinsă, știam la ce facultate voi aplica. Am mers la ASEM, Facultatea Cibernetică și Informatică Economică, iar ulterior am aplicat și la Masterat. După finalizarea studiilor de licență, am aplicat pentru practică la compania EST Computer în colaborare cu Institutul de Matematică și Informatică unde am și rămas pentru următorii 2 ani. Au mai urmat unele experiențe, am cochetat cu diferite joburi care ulterior m-au adus la BackstageIT. Atribuțiile mele ca și Project Manager țin de comunicarea cu clienții și șefii altor departamente referitor la funcționalitățile noi care le putem implementa. Atunci când apar situații neprevăzute discutăm și împreună încercăm să găsim cea mai optimă soluție pentru înlăturarea blocajelor. Cred că această poziție mă reprezintă 100%. Îmi place ceea ce fac și niciodată nu mi-a părut rău pentru deciziile care le-am luat care, de fapt, m-au făcut să ajung astăzi aici.

VLADIMIR LEANCA, Front-end Developer (JustCarpets): Este foarte interesant de a activa într-un domeniu în care eu pot să elaborez un funcțional pentru cineva sau ceva. Foarte mult îmi place lucru cu calculatoarele, să scriu coduri, de exemplu. Fratele meu tot lucrează în domeniul IT, m-a inspirat și pe mine. Am început să studiez niște cursuri la care am învățat HTML, CSS, Javascript. După care am început să studiez singur cursuri cu React. După care am avut ocazia să fac internship în compania BackstageIT la un proiect foarte interesant în echipa Just Carpets. Urmează să continui studiile la Facultatea de Tehnologii Informaționale.

SANDER GEELS, General Director: BackstageIT este o companie fondată în Țările de Jos. Ne-am extins în Moldova unde am găsit multe talente pe care le caută clienții noștri. Am întâmpinat dificultăți în a găsi talente în Olanda, iar cu experiența căpătată în Moldova am știut la sigur că aici, putem să ne ajutăm clienții să-și găsească angajații de care aceștia au nevoie. În prezent, avem 16 clienți din Țările de Jos și aproximativ o sută de dezvoltatori, iar aceștia lucrează în baza modelului “extended teams”. Modelul “extended teams” este perceput din trecut, în mare parte ca model de outsourcing sau outstaffing, iar noi l-am văzut puțin diferit, de aceea produsul nostru “extended teams” presupune că dezvoltatorii din Moldova sunt angajați ca o extensie a echipei din Olanda. Recent ne-am mutat într-un oficiu nou, în centrul orașului, pentru că vrem să oferim mai mult spațiu pentru programatori și echipe, spațiu unde aceștia se pot dezvolta, unde pot să fie mai relaxați, să aibă condiții mai bune, iar noi ca BackstageIT să fim mai competitivi pe piață și să găsim tot mai multe talente în Moldova.

Joburile vacante oferite de compania BackstageIT pot fi găsite AICI