Istoria de succes a Olgăi Lupașco: De la Office Manager, la Quality Assurance Engineer la Code Factory. „Este un tabu că trebuie să ai talent”

De la Office Manager, la Quality Assurance Engineer este doar un pas sau un click distanță. Acest lucru ne-o demonstrează și Olga Lupaşco. În prezent, ea este QA Engineer în cadrul companiei Code Factory.

Cariera mea în domeniul IT a început acum 4 ani, când am venit în cadrul companiei Code Factory însă activam în cadrul departamentului Resurse Umane. După 1 an de activitate în acel domeniu, am înțeles care sunt joburile şi profesiile IT-ului, și aşa am decis că trebuie să încerc să fac o schimbare în viața mea. Am luat un curs de testare manuală și la îndemnul celor de la Code Factory și colegilor”, povesteşte Olga Lupaşco, QA Engineer la Code Factory, part of Software Mind.

Olga povesteşte că a avut o intrare lentă în acest domeniu, întrucât s-a reprofilat dintr-un domeniu total diferit lumii IT-ului.

„Integrarea în domeniul IT nu a fost deloc ușoară pentru mine. Însă datorită cursurilor care le-am urmat ulterior cele de la Javascript, HTML, CSS, am făcut și cursul de QA Automation care era la bază pe limbajul de programare Java. Am făcut și un curs de Scrum Master pentru că, de fapt, metodologia proiectelor sunt bazate pe cea de Agile sau Scrum, care mi-au ușurat intrarea în acest domeniu. În prezent, sunt și ISTQB Certified Tester ceea ce înseamnă că eu cunosc bazele fundamentale testării la un nivel avansat”, mărturiseşte Olga.

În prezent, Olga face testarea pe un proiect live care are la bază business logica de betting, precum şi testarea funcționalului produsului atât de front-end, cât și de back-end.

IT-ul mi-a dat de înțeles că vreau să fac și o licență în acest domeniu. Sunt licențiată în Management Informațional, iar de curând sunt și studentă la master în Tehnologii Informaționale și Modelare. De fapt, eu cred că domeniul IT este un domeniu pentru toți. Este un tabu că trebuie să ai talent. Acest domeniu presupune foarte multă muncă, dezvoltare personală și foarte multă ambiție. Este un domeniu în care se regăsesc foarte multe profesii. Nu este doar despre coding. Aici se regăsește și arhitectură, și design și testare, dar și management. Este foarte vast și pentru plăcerile tuturor„, ne convinge Olga.

Citeşte şi: Echipa de succes a companiei Code Factory part of Software Mind