Descoperă Facultatea de Informatică și Matematică a Universității de Stat din Moldova

În prezent, la Facultatea de Matematică şi Informatică îşi fac studiile circa 725 de studenţi în 8 programe de studii, cele mai solicitate programe fiind cele de IT, Informatică, Informatică Aplicată şi Designul Jocurilor.

Facultatea pune la dispoziţia studenţilor Laboratorul de Realitate Virtuală şi Augmentată, Centrul Wolfram Moldova, Centrul CECMI cu un claster unic, precum şi alte laboratoare, unele dintre ele fiind de unicat nu doar în Republica Moldova, ci şi în ţările vecine: România şi Ucraina”, a declarat Valeriu Ungureanu, decanul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea de Stat din Moldova.

Mai mult, Valeriu Ungureanu este de părere că popularitatea de care se bucură programele IT se explică nu doar prin cererea mare de specialişti pe piaţa muncii și rata mare de angajabilitate a absolvenților facultăţii, ci şi prin calitatea programelor oferite, prin profesionalismul profesorilor, prin infrastructura oferită studenţilor la facultate.

Facultatea este în căutare continuă de posibilităţi de iniţiere a noi cursuri şi noi programe de studii, precum sunt cele de inteligența artificială, ştiinţa datelor, învăţarea automată şi matematica competitivă. O preocupare constantă a facultăţii este cea de ridicare a nivelului de prestigiu a programelor de studii în domeniul matematicii pure şi matematicii aplicate”, ne-a mărturisit Valeriu Ungureanu.

Facultatea de Matematică şi Informatică a împlinit în acest an 76 de ani de la înfiinţare, fiind una dintre cele 5 facultăți fondatoare ale Universităţii de Stat din Moldova.

În cei 76 de ani de activitate ştiinţifică şi didactică, facultate a pregătit peste 10 mii de specialişti în domeniul matematicii şi informaticii, absolvenții activând în cele mai prestigioase instituții de profil şi pe cele mai variate meridiane ale globului. Suntem o facultate cu o bogată tradiţie în educaţie şi cercetare, ceea ce ne obligă să fim permanent preocupaţi de calitatea şi actualitatea programelor de studii şi să le oferim tinerilor un viitor de succes”, recunoaște decanul FMI.

Citește și: Vrei să cauți un job în IT, dar nu știi de unde să începi? 6 sfaturi practice de la HR Manageri de top