Descoperă echipa de succes a companiei Deeplace

VEACESLAV CUNEV Executive Director, Deeplace: Compania a fost fondată în anul 2000. Avem în jur de 35 de angajați care din anul 2000 lucrează în companie. Direcțiile de bază sunt sistemele informaționale de stat. Noi am creat foarte multe sisteme pentru Guvernul Republicii Moldova. În particular, toate companiile dau rapoarte fiscale prin sistemul deținut de compania noastră. Facem multe sisteme pentru sectorul bancar și pentru sectorul corporativ mare. În această perioadă, desigur că ne-am schimbat radical. Am început de la site-uri mici, iar acum am ajuns să avem chiar start-up-uri interne, ceea ce este cel mai interesant. În particular, facem foarte multe proiecte în domeniul winetech și credem că ceea ce facem este cea mai bună decizie din lume. Deja anul acesta, o să lansăm pe piață o soluție foarte interesantă care nu mai există la nimeni în lume. Așadar, în acești 22 de ani am ajuns la faptul că ne este interesant să facem ceea ce nu a mai făcut nimeni în lume!

VITALIE BOICO Manager, Deeplace: De la proiecte mici la din ce în ce mai mari. Pas cu pas și prin sarcini noi, iar cu fiecare misiune nouă veneau și alte probleme care trebuiau soluționate. Treptat crești, pentru că mereu este ceva de învățat. Sarcina de bază a oricărui manager este să oferim în timp util un oarecare produs cu toate caracteristicile, adică să se încadreze în cei doi parametri: prețul și timpul.

ANDREI RADUL Manager de proiecte informaționale, Deeplace: Sunt manager la un conglomerat de proiecte care țin de tehnologiile IT în domeniul tehnologiei vinului. Una dintre cele mai importante responsabilități este designul tehnologic și funcțional al softului care va fi folosit în unul sau altul domeniu ce ține de viticultură, vinificație sau marketing al vinului. Ne ocupăm de proiecte care nu au alternative în lume. Deci, facem ceva absolut care nu numai în Republica Moldova, dar și nicăieri în lume încă nu a fost elaborat sau implementat definitiv. Primesc plăcere de la a face ceva nou și curios.

VEACESLAV CUNEV Executive Director, Deeplace: Cum a apărut Asociația Națională a Companiile din Domeniul TIC noi am devenit membri pentru că suntem de părere că este important să fie o asociație de sector care să lobeze interesele industriei. Și am avut dreptate! Asociația a reușit să obțină pentru industria noastră ceea ce nu au putut nici o altă asociație. Avem cea mai bună impozitare din Moldova, suntem industria cu cea mai rapidă creștere și cele mai mare salarii dintre toate sectoarele. Este suficient să vedem cum am ridicat nivelul educațional în IT. Noi am realizat proiectul Tekwill, iar acum este și în regiuni. Noi am făcut programe de studii speciale pentru universități și școli, iar acum vom face și pentru grădinițe. Toate acestea sunt foarte importante și cred că Asociația este elementul esenţial al dezvoltării pieții. Tocmai de aceea, îndemn și alte companii IT să se alăture Asociației noastre.