Descoperă Stefanini Moldova și construiește-ți o carieră de admirat în IT

Dacă simțiți că o carieră de succes în domeniul IT este posibilă doar peste hotarele țării, veți fi plăcut surprinși că în Chișinău, domeniul IT este în plină expansiune, deschizând oportunități care fac imposibilul posibil.

Ion Gîrleanu, Principal Operations Delivery Manager și Mariana Pogoneț, Service Manager la Stefanini, ne oferă o privire în „culisele” managementului din domeniul IT. Am discutat despre ce înseamnă a forma o echipă puternică, principii de bază și ce îi inspiră când vine vorba de cultivarea încrederii în companie.

Cum a arătat începutul vostru în Stefanini?

Ion a venit în cadrul Stefanini încă din 2016, atunci când compania era nouă pe piața din Chișinău. Având experiența unui mediu de start-up, abilitățile și metoda unui management agile și antreprenorial l-au ajutat pe Ion să influențeze mediul Stefanini într-unul ce prioritizează inovația și dezvoltarea constantă, dar și bună-starea echipelor.

Ion: „În Stefanini am găsit spațiul necesar pentru a-mi pune în valoare knowledge-ul și unde am fost întâmpinat cu o deschidere fresh, către idei noi și abordări noi. Fiind o companie tânără în Chișinău, ne aflam la început, a fost challenging. Când ești pus într-o situație challenging, înveți din mers pentru ca trebuie să livrezi, să rezolvi. Orice set back te învață, te pune față în față cu abilitățile tale până găsești o soluție.”

Mariana face parte din Stefanini din 2019 și declară că s-a integrat instantaneu cu echipă. Cel mai mare atuu al Stefanini sunt, cu siguranță, oamenii.

Mariana: „Acum 3 ani când m-am alăturat erau sub 100 de colegi, acum fiind 300. A fost o experiență plăcută, toată lumea a fost prietenoasă și așa a rămas și acum. Mi-a fost ușor să mă adaptez mediului, a fost foarte important să am persoane care mă inspiră.”

Cum arată echipa acum și ce planuri aveți pentru viitor?

Ion: „Cu siguranță am crescut, avem o echipă mult mai matură care s-a dezvoltat de-a lungul anilor. Atât pe plan local, cât și în viziunea grupului, ca entitate în familia Stefanini, ne-am afirmat și suntem recunoscuți ca un centru de livrare matur și de sine stătător.”

Mariana: „Am luat parte la un proces de maturizare a echipei, cu cât s-a mărit echipa cu atât mai mult am devenit mai versați în domeniile pe care colegii le stăpânesc. Dar cu toate că am crescut, am rămas la aceleași principii, aceleași valori.”

În ceea ce privește dezvoltarea Stefanini în Chișinău, Ion și Mariana sunt de acord că principalul scop este extinderea portofoliului de proiecte, care aduc noi provocări dar și oportunități de învățare, ocazii perfecte pentru a oferi posibilitatea noilor talente din Moldova să se dezvolte, să își contureze o carieră în domeniul IT. De asemenea, văd un viitor bogat în ceea ce privește programe de internship și mult mai multe oportunități de carieră în cadrul echipelor din Chișinău.

Mariana: „Pentru noi este important să ne dezvoltăm continuu, să găsim moduri de a susține creșterea, de a ne pune în valoare skill-urile și abilitățile echipelor și să continuăm a livra servicii de calitate.”

Ce principii de management aveți? Ce doriți să inspirați echipei?

Secretul unui management valoros este găsirea sensului și motivului pentru care acționezi. „De ce facem noi asta? De ce merg în fiecare zi la serviciu?”.  În echipă trebuie să existe un sens de comunitate, un scop comun spre care toate activitățile se îndreaptă. Ca manager, tu ai puterea de a oferi autonomia necesară pentru a crea un spațiu de încredere și loc de învățare.

Ion: „Atunci când oferi responsabilitatea și autonomia unui angajat, îi arăți că ai încredere în abilitățile lui și ești convins de potențialul său. Așa crești echipe puternice, cărora nu le este frică de inovație. Fiecare are un loc la masă, doar să fie pregătit cu argumente!”

Mariana: „Când oamenii simt că ai încredere în ei să ia decizii și să implementeze idei noi, te simți empowered, ai o satisfacție. Acea satisfacție te împinge spre mai mult, spre dezvoltare. Nu cred în puterea micromanagement-ului, încerc să explic care sunt așteptările și scopul final,  și fac un pas în spate, sunt aici dacă au nevoie de mine. Încerc să construiesc o colaborare și o comunicare transparentă, să îi încurajez.”

Ce v-a determinat să rămâneți în Stefanini?

Ion: „Tot timpul petrecut la Stefanini a reprezentat o constantă învățare. Mă uit la procesele de zi cu zi ca la un challenge: o oportunitate de a căpăta experiență vastă în ceea ce privește analiza situațiilor: aici este loc pentru mine de a face mai bine sau este timpul ca procesul să fie schimbat în mai bine? Pentru a conduce o echipă nu este necasară doar rezolvarea rapidă a unor probleme, este ceva mai mare în spate. Ai nevoie de procese bine puse la punct și îmbunătățite potrivit contextelor, prin studierea unor business case-uri pentru a aduna argumente și a fi convingător în alegerile pe care le faci.”

Mariana: „Am construit o relație foarte dinamică și de knowledge sharing cu echipa, avem o atmosferă relaxată, friendly, care ajută la menținerea unui echilibru. De asemenea, am găsit la Stefanini un mediu de susținere și învățare continuă, politica este în așa fel încât există oportunități de avansare pentru cei care depun efort spre asta. Mentorship-ul a fost o parte importantă din parcursul meu de până acum și pentru asta sunt recunoscătoare.”

Despre Stefanini Moldova

Stefanini Group este o companie multinațională de origine braziliană, iar subsidiara Stefanini Moldova este specializată în livrarea de servicii de suport IT si dezvoltare software, activând în domeniul IT de peste 34 de ani, cu o prezență în peste 40 de țări. Din centrul din Chișinău, deservim sectoare precum E-comerț, Sănătate, Telecomunicații și Automotive, pentru clienți de top din întreaga lume.

„Suntem suficient de mari pentru a avea un mediu internațional, dar ne bucurăm și de specificul local, având management local în Chișinău.”

Oportunitățile noastre se adresează specialiștilor din toate etapele ale seniorității profesionale. În prezent ne mărim echipa cu oportunități entry-level in IT: Support Engineer, Application development internship, dar totodată, suntem în căutarea expertilor pe diverse tehnologii precum: Java, PHP, Software testing pentru a se alătura echipei. 

Vizitati pagina noastra de cariere sau dați de veste pe adresa RecruitmentEMEA@recruitmentemeastefanini.com

Citeşte şi: Pentru cine crede că IT-ul este greu accesibil, Stefanini este angajatorul care demonstrează contrariul

Joburile vacante oferite de compania Stefanini pot fi găsite AICI