Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC împlinește 16 ani de activitate

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC împlinește 16 ani de activitate! În anul 2006, am pornit la drum având misiunea de a promova dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova. Iar de atunci, am devenit cea mai de succes asociație a industriei și ne dorim să creștem și să extindem tehnologiile digitale în toată țara. Așadar, ATIC a devenit vocea industriei TIC din Moldova, care promovează dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova prin parteneriate viabile.

La 16 ani distanță de la crearea sa, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC este asociația umbrelă pentru 92 de companii. Astfel, membrii comunității ATIC au o serie de beneficii, care pe termen lung contribuie la dezvoltarea sectorului IT.

Ne bucurăm să spunem, fără echivoc, că Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a ajuns să fie cea mai de succes asociație a industriei, cu o reputație pozitivă și o contribuție semnificativă la dezvoltarea sectorului TIC. În toată această perioadă, Asociația a reușit să asigure acea sinergie dintre dezvoltarea sectorului și promovarea priorităților companiilor IT.

16 ani nu este mult, dar nici puțin. Împreună cu toate companiile membre, am reușit să aducem ATIC la o vârstă matură și responsabilă. Avem ambiții comune enorme, iar cu pași mici mergem împreună spre succes. La mulți ani, ATIC!”, a declarat Sergiu Postica, Strategy, Business Development & Regulatory Affairs Director la Orange Moldova și reprezentant al Consiliul Directorilor al ATIC.

De la crearea sa și până în prezent, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a implementat multiple inițiative dedicate creșterii și consolidării sectorului IT din Republica Moldova. Unul dintre obiectivele principale ale ATIC l-a constitui dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TIC, întrucât insuficiența de profesioniști calificați a fost și este un obstacol critic pentru această industrie. De asemenea, am avut o contribuție enormă pentru modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sectorului IT și un promotor și un contribuitor pentru dezvoltarea unor inițiative. Campanii de încurajare a tinerilor să îmbrățișeze o carieră IT, programe de echipare a tinerilor cu setul de cunoștințe, abilități și motivații ce vor facilita accesul și afirmarea în domeniul IT, evenimente de orientare în carieră, inițiative de abilitare a femeilor în domeniul IT – sunt doar o parte din acțiunile realizate de ATIC pe parcursul ultimilor 16 ani.

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC oferă expertiză specializată și consultanța referitoare la diferite acte legislative și normative vizează îmbunătățirea ecosistemului TIC existent în Moldova. În plus, am reușit să devenim un partener de încredere, inclusiv, pentru donatorii externi. Iar noi promitem să nu ne oprim aici!